הכירו את TMV: Lifecycles, קרן בגובה 25 מיליון דולר שהוקמה על ידי המיליארדרית אזי אניילי, יורשת אימפריית הרכב האיטלקית פיאט.
הקרן, שהוקמה כחלק מקרן ההשקעות TMV, אשר מנהלת 200 מיליון דולר, מתמקדת בפתרונות חדשניים לבריאות הנפש. למרות גודלה הצנוע, היא כבר הצליחה להשתלב בעסקאות בולטות, כמו סבב הגיוס האחרון של Slingshot AI, סטארט-אפ המפתח מודל בינה מלאכותית מבוסס פסיכולוגיה.
אניילי מקווה שהקרן שלה תהווה מודל לדור הצעיר של יורשים אמידים, ותוכיח כי אפשר להשפיע לא רק דרך תרומות, אלא גם באמצעות השקעות ישירות ביזמים שמובילים שינוי, כך לטענתה.
אניילי, בת 27, נולדה לאחת המשפחות העשירות החזקות בעולם. אביה, ג’ובאני אלברטו אניילי, שיועד להנהיג את אימפריית פיאט, נפטר מסרטן כשהייתה רק בת כמה חודשים.
בגיל 18 היא ירשה חלק מהונה של המשפחה, אך גילתה שמרבית הונה מנוהל במבנה פיננסי נוקשה של family office, בו לא הייתה לה השפעה ישירה על ההחלטות הכלכליות.
לצד ההתמודדות עם האחריות הכבדה, היא חוותה קשיים נפשיים ואף התמודדה עם הפרעות אכילה. השאלות האישיות הובילו אותה ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה, ובמקביל הקימה עם אביה החורג את קרן Azzi Agnelli and John Frieda Charitable Fund, שתומכת במחקרי סרטן. אולם, היא חשה שהביורוקרטיה סביב פעילות פילנתרופית מגבילה את יכולת ההשפעה שלה.
היא מספרת כי ההבנה שאפשר לפעול אחרת הגיעה לאחר מפגש עם סוראיה דארבי, שותפה מנהלת בקרן הון-הסיכון TMV, המתמקדת בהשקעות מוקדמות בתחומי הבריאות, קיימות ועתיד העבודה. דארבי הציגה בפניה דרך חדשה: להשתמש בהון הפרטי שלה להשקעות ישירות במיזמים חברתיים. אחרי חודשים של שיחות, הן השיקו יחד את Lifecycles – קרן המחברת בין ניסיונה הקליני של אניילי לבין מומחיות ההשקעות של TMV.
מאז 2017 השקיעה TMV ביותר מ-60 חברות, בהן CityBlock Health, המעניקה שירותי בריאות לאוכלוסיות מוחלשות. עם Lifecycles, אניילי מחפשת פתרונות שיכולים לצמצם את משבר בריאות הנפש באמצעות מניעה, ולא רק טיפול במצבים קיימים.
בשנה הראשונה לפעילותה, הקרן השקיעה בשישה סטארט-אפים חדשניים. בין הבולטים: Millie, שמציעה שירותי רפואה לנשים בהריון וליולדות, ו-Banquet Health, שפיתח מערכת לניהול תזונה בבתי חולים. אחת ההשקעות המסקרנות ביותר היא Slingshot AI, המפתחת מודל בינה מלאכותית שיתבסס על עקרונות טיפול פסיכולוגי.
דארבי מציינת כי בעוד שהטכנולוגיה תרמה לעלייה בשיעורי החרדה והדיכאון, היא גם חייבת להיות חלק מהפתרון. ב-TMV רואים את בריאות הנפש כתחום שחוצה את כלל תחומי ההשקעות – מרפואה דיגיטלית ועד פתרונות לקיימות.
אניילי מתייחסת להשקעותיה דרך הפריזמה של ״היררכיית הצרכים של מאסלו״. אם אדם סובל ממחסור בקורת גג, תזונה מספקת או תמיכה קהילתית, הסיכון שלו לפתח בעיות נפשיות עולה משמעותית. לכן, הקרן לא מתמקדת רק בטיפולים פסיכולוגיים ישירים, אלא גם בפלטפורמות שמציעות פתרונות דיור, מיזמים בתחום התזונה הבריאה ואפילו סטארט-אפים הנלחמים במשבר האופיואידים בארה”ב.
למרות שהקרן מעוררת עניין בקרב משקיעים נוספים, אניילי ודארבי מבקשות להמתין שנתיים נוספות לפני פתיחתה למשקיעים חיצוניים, על מנת להציג תוצאות מוכחות.
״אנחנו רואים שינוי אמיתי״, אומרת דארבי, ״נשים מבינות שהשקעות הן החזית האחרונה של הפמיניזם, ויש להן כוח ממשי בהפניית הון ליצירת שינוי״, הוסיפה.