במהלך היסטורי ודרמטי, הפרלמנט של דרום קוריאה אישר חוק האוסר לחלוטין על אכילת ומכירת בשר כלבים. בכך מסתיימת מסורת שנויה במחלוקת שהתקיימה במשך מאות שנים במדינה, שבה יותר ויותר אנשים מתנגדים לנוהג ומעבירים את הכלבים מעולם המזון לחיק המשפחות.
הממשלה מתכננת להשקיע כ-100 מיליארד וון (75 מיליון דולר) במתן תמריצים לחקלאים, מגדלי כלבים ולמסעדות, במטרה לסייע להם לסגור את עסקיהם ולהפסיק את גידול הכלבים למאכל. במסגרת החוק, המגדלים יקבלו עד 600,000 וון (452 דולר) עבור כל כלב שיוותרו עליו, כאשר הכלבים צפויים להיות מועברים למקלטים או למצוא בתים חדשים.
סגן שר החקלאות, פארק בום-סו, התייחס לחששות בנוגע לגורלם של הכלבים הנותרים בחוות וציין: "רבים מודאגים שהכלבים שנותרו יומתו או יהפכו למזון לפני כניסת האיסור לתוקף, אך אני מבטיח שזו לא הכוונה שלנו. נעשה הכל כדי למצוא להם בתים בטוחים."
המסורת העתיקה של אכילת בשר כלבים, שהייתה בעבר סמל לחיזוק הסיבולת בקיץ הלח של קוריאה, מתחילה להיעלם עם השינויים התרבותיים והחברתיים שעוברת המדינה. כיום, כלבים נתפסים יותר ויותר כחיות מחמד, מה שמוביל לגידול בתמיכה בחקיקה לרווחת בעלי חיים ולצמצום הביקוש לבשר כלבים.
מה צופן העתיד לתעשיית גידול הכלבים?
עם כניסת החוק לתוקף, המגדלים יצטרכו להסתגל למציאות חדשה שבה המסורת העתיקה כבר אינה מקובלת. התמריצים הכספיים שניתנים הם רק ההתחלה. השאלה היא האם המדינה תצליח לבצע את המעבר בצורה יעילה ולשמור על האיזון בין שמירה על רווחת הכלבים לבין הצורך לסייע כלכלית לחקלאים ומסעדות שהיו תלויים במסורת הזו לפרנסתם.
השינוי החברתי והביקורת
התמיכה הגוברת ברווחת בעלי חיים והביקורת החריפה נגד צריכת בשר כלבים משקפת את השינוי התפיסתי שעוברת החברה הדרום קוריאנית. תהליך זה מייצג התנתקות ממסורות ישנות ומעבר לערכים מודרניים, בהם הדאגה לרווחת בעלי חיים עומדת במרכז. השאלה היא האם מגמה זו תמשיך ותתרחב לאזורים נוספים במדינה.