האתגר הוויראלי "סופרמן", שהפך לתופעה פופולרית בטיקטוק, חושף ילדים ובני נוער לסכנות חמורות. במסגרתו, המשתתפים "מוקפצים" על ידי חבריהם באוויר במטרה "לרחף" כמו דמות הקומיקס האייקונית. אך התוצאה היא לא פעם פציעות קשות. בישראל ובעולם מדווחים על שברים, זעזועי מוח, ואף סכנת חיים.
בימים האחרונים דווחו בישראל לפחות 19 מקרים של פציעות כתוצאה מהאתגר. ד”ר דנה זינגר הראל, רופאה בכירה במרכז שניידר, ציינה כי רק בשבוע האחרון טופלו ילדים רבים במחלקה בעקבות האתגר. בין המקרים החמורים: נועה בת ה-12, שסבלה מזעזוע מוח ונזקקה לאשפוז. לדבריה: “זה היה מפחיד, זה ממש לא שווה את הסיכון”.
בתי חולים נוספים דיווחו על מקרים דומים:
בבית החולים מאיר בכפר סבא טופלו שלושה ילדים, אחד מהם עם חשד לדימום מוחי.
באיכילוב בתל אביב טופלו שלושה ילדים ונערים שסבלו מפציעות בגב ובגפיים.
בתל השומר טופלו ארבעה ילדים עם שברים וחתכים.
גם בעולם דווחו מקרים חמורים של פציעות. בארצות הברית, בתי חולים שונים דיווחו על ילדים שנפצעו במהלך האתגר, כולל מקרה של נער שהובהל עם פגיעת ראש קשה. בבריטניה, האתגר גרר התערבות של רשויות הבריאות, אשר הזהירו מפני הסכנות והמליצו להורים לפקח על השימוש של ילדיהם בטיקטוק.

"טרנד שעלול לגרום לנזק בלתי הפיך"
מומחים ברחבי העולם מזהירים כי אתגר הסופרמן מסוכן במיוחד. ד”ר נטע כהן מבית החולים איכילוב ציינה: "מה שנראה פשוט וקל בסרטונים עלול להסתיים בפציעות חמורות". רופאים מדגישים כי מדובר בטרנד שעלול לגרום לנזק בלתי הפיך, וקוראים להורים לחנך את ילדיהם להימנע מלקחת חלק באתגרים דומים.
אתגר הסופרמן מצטרף לאתגרים מסוכנים שמופצים ברשתות החברתיות. משדרי חינוך רבים בעולם קראו להורים לשוחח עם ילדיהם על הסכנות שבאתגרים כאלו, ולפקח על תכני הטיקטוק אליהם הם נחשפים. כמו כן, בתי הספר נדרשים להעלות את המודעות לסכנות ולנקוט פעולות מניעה כדי להבטיח את שלומם של התלמידים.