תעשיית הסייבר ההתקפי בישראל ממשיכה לרשום הישגים מרשימים, עם מכירתה של חברת פאראגון (Paragon), שהוקמה בשנת 2019, לקרן ההשקעות האמריקאית אירו–אקוויטי (AE) בתמורה לכ-900 מיליון דולר. אחד הנהנים המרכזיים מהעסקה הוא ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, אחד המשקיעים הראשונים בחברה, שצפוי לגרוף לכיס כ-15 מיליון דולר.
פאראגון, שהוקמה על ידי תא”ל במיל’ אהוד שניאורסון, מפקד יחידת 8200 לשעבר, וקבוצת יוצאי מערכת הביטחון, התמקדה בפיתוח כלי סייבר התקפיים מתקדמים. מוצר הדגל של החברה, תוכנת גרפיט (Graphite), מאפשר חדירה למכשירים ניידים והשגת גישה ליישומי הודעות מוצפנות כמו וואטסאפ, טלגרם וסיגנל, לצד אפליקציות נוספות.
לפי הדיווחים, בניגוד למערכות דומות כמו פגסוס של חברת NSO, גרפיט אינה משתמשת במצלמה או במיקרופון של המכשיר. היא מתמקדת בהקלטת שיחות קוליות ובהשגת נתונים מוצפנים, מה שמקל על הרגולציה סביב שיווקה.
פאראגון הצליחה להימנע מהמגבלות הבינלאומיות שהוטלו על חברות סייבר התקפי אחרות, כדוגמת NSO ו-QCyber, שספגו ביקורת וסנקציות על שימוש לרעה בטכנולוגיות שלהן. החברה פועלת בעיקר מול מדינות דמוקרטיות, תוך מחויבות לשקיפות והטמעת כללים מחמירים לשימוש הוגן, כך לפחות מציגים בחברה.
נכון להיום, מוצרי החברה משווקים ל-40 מדינות דמוקרטיות, אשר נדרשות לעמוד בתנאי שימוש קפדניים שמטרתם למנוע פגיעה בזכויות פרט. גישה זו, לצד הקשרים הביטחוניים של מייסדיה, העניקה לפאראגון יתרון משמעותי בזירה הבינלאומית.
קרן AE: השקעה אסטרטגית בתחום הביטחוני
הרוכשת, קרן ההשקעות האמריקאית אירו–אקוויטי (AE), נוסדה בשנת 1998 ומחזיקה בנכסים בשווי של למעלה מ-5.4 מיליארד דולר. בעבר התמקדה הקרן בתחומי תעופה וביטחון, אך בשנים האחרונות הרחיבה את פעילותה גם לטכנולוגיות מתקדמות בתחומים נוספים כמו סייבר, טכנולוגיות חלל וביטחון מסחרי.
הרכישה של פאראגון חושפת את מגמת ההתעניינות הגוברת של קרנות פרייבט אקוויטי בכלי סייבר התקפיים, במיוחד כאלה הנחשבים ל”רגולטוריים” ונמצאים בשימוש מדינות בעלות אכיפה דמוקרטית.
אהוד ברק, מהמשקיעים הראשונים בחברה
מעבר לפן הטכנולוגי, המכירה של פאראגון מחזקת את הקשרים בין עולם הביטחון הישראלי לבין הזירה הטכנולוגית הבינלאומית. כאמור, ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, שהיה בין המשקיעים הראשונים בחברה, צפוי להרוויח כ-15 מיליון דולר מהעסקה – סכום נאה המצטרף להיסטוריית המעורבות שלו בפרויקטים טכנולוגיים וביטחוניים מאז פרישתו מהפוליטיקה.
ברק, הידוע בקשריו הענפים בזירה הבינלאומית, סייע לפאראגון בביסוס מעמדה מול שחקנים גלובליים ומול משקיעים אמריקאים. “פאראגון היא דוגמה מובהקת ליכולות הישראליות בתחומי הסייבר ההתקפי,” אמר מקורב לעסקה. “זו חברה שלא רק מביאה חדשנות טכנולוגית, אלא גם פועלת בצורה מדויקת ורגישה מול המערכת הרגולטורית הבינלאומית.”
מכירת פאראגון מחזקת גם את מעמדה של ישראל כמעצמה מובילה בתחום הסייבר ההתקפי. יצוין כי השוק הזה, הנמצא בלב דיונים פוליטיים ואתיים בעולם, מתמודד עם אתגרים רגולטוריים כבדים.
גם עבור קרן אירו–אקוויטי, רכישת פאראגון היא פרק חדש בפעילותה בתחום הביטחוני והטכנולוגי. הקרן, שנוסדה במקור כגוף השקעות בתחום התעופה, הפכה בשנים האחרונות לשחקן מרכזי בטכנולוגיות מתקדמות, ומכירת פאראגון רק מחזקת את מעמדה כגורם משמעותי בתעשיית הביטחון העולמית.