אם גם אתם בורגנים שאוהבים לעשן סיגרים טובים – אתם מוזמנים להתרווח כעת על ספת העור שבסלון ביתכם, למזוג כוס וויסקי סינגל מאלט, לשלוף את הסיגר התורן ולהחכים מעט עם נתונים על שוק הסיגרים בארצות הברית שעובר שינויים משמעותיים.
רוצים ספווילר? השוק יציב ויש עלייה במכירות – אבל בהחלט ישנם גם אתגרים. הסקר השנתי של Cigar Insider שנערך בקרב קרוב ל-400 חנויות סיגרים ברחבי המדינה מצביע על עלייה במכירות, אך גם על דאגות גוברות בנוגע למחירי הסיגרים והשפעות הכלכלה הפוסט-מגפתית. כ-48.5% מהקמעונאים מדווחים על עלייה במכירות בהשוואה לשנה שעברה, בעוד ש-33.3% מציינים שמכירות נותרו יציבות, ו-18.2% בלבד חוו ירידה.
על אף העלייה הנמשכת במכירות, הנתונים מצביעים על מגמה ממתנת ביחס לשנים האחרונות. בשנת 2023 דיווחו 69.1% מהקמעונאים על עלייה במכירות לעומת 2022, לעומת 48.5% בלבד השנה. המגמה עשויה להעיד כי ה"בום" שפרץ ב-2020, עם התפשטות מגפת הקורונה, מתחיל להתאזן.
בתחילת המגפה, סגרי הקורונה בארה"ב גרמו להשבתת מפעלים והאטה במשלוחים. אך לאחר ההתאוששות, המגבלות יצרו מצב מפתיע: יותר ויותר אמריקאים עבדו מהבית והחלו לעשן סיגרים באופן יומיומי. המספרים עלו בהתמדה: בשנת 2021 יובאו לארצות הברית 456 מיליון סיגרים בעבודת יד – עלייה של 25.3% לעומת 2020. ב-2023, המספר טיפס ל-467 מיליון, אך השנה הצמיחה נעצרה.
העלייה במחירי הסיגרים הפכה לנושא מרכזי. כ-97% מהקמעונאים דיווחו כי מחירי הסיגרים שמומלצים על ידי היצרנים עלו בשנת 2024. בתגובה, כ-90.6% מהחנויות נאלצו להעלות את מחירי המכירה לצרכנים.
מיגל קוונקה מ-Cuenca Cigars בפלורידה ציין: “המחירים עלו משמעותית. זה לא עוזר לנו, אבל עם העלייה ביוקר המחיה, אין ברירה. העלויות של שכירות, ביטוח ומשכורות עלו.” קמעונאים אחרים, כמו דיוויד ווטסון מ-Smoky’s Tobacco בטנסי, הבחינו בעליות מחירים תכופות מצד יצרנים, מה שלדבריהם הכפיל את מחירי הסיגרים ב-14 השנים האחרונות.

שינויים בהרגלי הקנייה, האשם: אינפלציה
האינפלציה השפיעה משמעותית על התנהגות הצרכנים. 65.1% מהקמעונאים דיווחו כי האינפלציה שינתה את דפוסי הקנייה של לקוחותיהם, עם מעבר לרכישת סיגרים זולים יותר או בכמויות קטנות יותר.
סטיב קסטרו, בעל 12 חנויות Davidus Cigars במרילנד, תיאר את השינוי: “הקונים שמעדיפים לקנות קופסאות שלמות, קונים עכשיו סיגרים בודדים, והקונים הבודדים מחפשים סיגרים זולים יותר.” עם זאת, לקוחות פרימיום רבים נשארו נאמנים למותגים האהובים עליהם, גם אם המחיר עלה.
בעוד שהמגבלות על שרשראות האספקה השתפרו מאז מגפת הקורונה, 43.5% מהחנויות עדיין מדווחות על עיכובים במשלוחים. חנויות רבות מציינות שהזמינות השתפרה, אך חברות קטנות יותר ממשיכות להתמודד עם קשיים.
רוב חנויות הסיגרים הן פיזיות
בעוד שהמכירה המקוונת פורחת בתחומים רבים, רוב חנויות הסיגרים בארצות הברית הן חנויות פיזיות ללא פעילות אונליין. 63% מהחנויות מוכרות אך ורק פנים-מול-פנים, ורק 37% משלבות מכירה אונליין.
חדרי עישון בחנויות הפכו לכלי שיווקי חיוני. 79% מהחנויות מציעות ללקוחותיהן אזור ישיבה נוח לעישון, המושך לקוחות לרכוש ולעשן במקום במקום לקנות באינטרנט במחירים נמוכים יותר.
בעוד שהשוק ממשיך לשגשג, הקמעונאים מתמודדים עם אתגרים, כולל מיסים, רגולציה ותחרות מצד אתרי אינטרנט. רבים דורשים חקיקה הוגנת יותר שתאזן את מגרש המשחקים עבור חנויות פיזיות.
המעבר לתערוכת PCA באביב, ולא בקיץ, התקבל היטב על ידי קמעונאים רבים, שסבורים כי התזמון החדש מאפשר תכנון עסקי טוב יותר.
תעשיית הסיגרים בארצות הברית, שנראתה כמושפעת בתחילת מגפת הקורונה, חוותה צמיחה משמעותית, אך כעת ניצבת בפני אתגרים חדשים. בעוד שמספרי הייבוא נותרו גבוהים, נראה שהשוק מתמתן, עם דגש על התאמות במחירים, שירותים ומענה לצרכים המשתנים של הצרכנים.
התעשייה אמנם מתמודדת עם קשיים, אך היא ממשיכה להראות עוצמה, ואוהבי הסיגרים – הן קונים והן קמעונאים – מבינים שהשינויים הללו הם חלק בלתי נמנע ממציאות כלכלית חדשה.