שוק שעוני היוקרה, שבעבר נתפס כתחום כמעט בלעדי לאספנים מבוגרים ומבוססים, חווה בשנים האחרונות שינוי עמוק. דור צעיר, מחובר לדיגיטל אך מחפש סמלי סטטוס איכותיים, נכנס לזירה – ומשנה את כללי המשחק. סקירה שפרסמה פלטפורמת Chrono24, הגדולה בעולם למסחר מקוון בשעוני יוקרה, מציגה פילוח מדויק של העדפות הצרכנים לפי גיל – ומלמדת על מגמות חדשות בשוק.
הניתוח מצביע על כך שרולקס ממשיכה להוביל כמעט בכל קבוצות הגיל – למעט בני 60 ומעלה. אך בתוך המותג עצמו יש הבדל ניכר בין הדגמים הפופולריים: מתחת לגיל 30 (דור ה-Z): דגם Datejust. גילאי 30–39: דגם Submariner. גילאי 40–49: דגם Daytona. גילאי 50–59: דגם Sea-Dweller. בני 60 ומעלה: מעדיפים את Patek Philippe Calatrava – קלאסיקה אלגנטית שמחליפה את רולקס.
הדפוס הזה מצביע על התקדמות טבעית – מדגמים נגישים ופופולריים בגיל צעיר, לעבר שעוני יוקרה נדירים ויקרים יותר בגיל מבוגר.

בקרב דור ה-Z בולטים גם דגמי אומגה, קרטייה ואפילו Grand Seiko היפני – שנכנס לעשירייה המובילה רק בקבוצה זו. משמעות הדבר: הצעירים פחות כבולים למסורת האירופית, פתוחים למגוון עיצובים, ורואים בשעון גם אמצעי לביטוי אישי ולמשיכת תשומת לב ברשתות החברתיות – לא רק סמל סטטוס או השקעה.
קבוצת הגיל 40–49 מבליטה את המגוון הרחב ביותר – עשרת השעונים המובילים נבחרו מתשעה מותגים שונים. לצד רולקס ניתן למצוא דגמים של ברייטלינג, IWC וואשארון קונסטנטין. כאן ניכרת מגמה ברורה של בחירה מתוך העדפה אישית – ולא רק יוקרה.
בקרב בני ה-60 ומעלה חלה עלייה חדה במחיר השעונים הנרכשים. שלושה מתוך עשרת הדגמים הפופולריים הם של Patek Philippe, ורק דגם אחד של רולקס – Sky-Dweller – נכנס לרשימה. זהו גיל שבו שעון נתפס כסמל להישג אישי, ולעיתים כמורשת לדורות הבאים.

לדברי Balazs Ferenczi, ראש תחום המותגים ב-Chrono24: ״ניתן לראות שהטעם בשעוני יוקרה משתנה עם השנים. צעירים נמשכים לדגמים נגישים ומזוהים, ובהמשך מפתחים העדפה אישית לדגמים ייחודיים או מסורתיים. בגיל מבוגר, השעון הופך לסמל של הצלחה ומסע חיים״.
Chrono24, שנוסדה בשנת 2003, היא פלטפורמת הסחר הגדולה בעולם לשעוני יוקרה – עם למעלה מ-540 אלף שעונים המוצעים למכירה ביותר מ-120 מדינות. מדי חודש מבקרים בה יותר מ-9 מיליון איש, והנתונים שהיא אוספת מאפשרים מבט נדיר ומדויק על מגמות צרכניות משתנות.