סקר התקשורת השנתי של יפעת MI חושף כי ערוץ 14 וערוץ 12 מחזיקים יחד ב-75% מסך הצפייה בישראל, נתון שממחיש את הדומיננטיות שלהם בנוף התקשורתי. בתוך כך, ערוץ 14, שעד לפני שנים ספורות היה שחקן שולי במפת הטלוויזיה, מציג עליות חדות במדדים המרכזיים, תוך שהוא מצמצם את הפער מערוץ 12, שממשיך להוביל את הטבלה.
אחד הנתונים הבולטים מהסקר הוא העלייה המשמעותית של 8% באמון הציבור בערוץ 14, שזכה השנה ל-34% מהמשיבים הרואים בו את הערוץ האמין ביותר. מדובר בקפיצה מרשימה בהשוואה לערוץ 12, שזכה ל-36% בלבד – עלייה מינורית של אחוז אחד.
הפער המצטמצם משקף את האופן שבו ערוץ 14 הצליח לבסס את עצמו כאלטרנטיבה ראויה בקרב הצופים, במיוחד בקרב קהל מצביעי הימין והמפלגות הדתיות.
נתון מעניין נוסף מצביע על כך שרבע מצופי ערוץ 14 אינם צופים כלל בערוצים אחרים. נאמנות ייחודית זו היא תוצאה של חיבור עמוק בין הערוץ לבין קהלו, שמוצא בו קול ייחודי בנוף התקשורתי.
ערוץ 14 ממשיך לצבור נקודות גם במדד הישראליות: 26% מהצופים בחרו בו כערוץ הישראלי ביותר, עלייה של 8% לעומת השנה שעברה. בעוד ערוץ 12 שמר על מעמדו עם 42% מהמשיבים.
הסקר מדגיש את הקיטוב הפוליטי בין ערוצי הטלוויזיה המובילים. בעוד ערוץ 12 מזוהה בעיקר עם מצביעי השמאל, ערוץ 14 הפך לדומיננטי בקרב מצביעי הימין והמפלגות הדתיות. השפה, הנושאים והמסגור הייחודיים לערוץ 14 מצליחים לדבר ישירות לקהל זה, מה שמאפשר לו לבסס את מעמדו כאלטרנטיבה אידיאולוגית מובהקת.
עלייה של 15% בצריכת החדשות מאז תחילת המלחמה שיחקה גם היא תפקיד במעמדו העולה של ערוץ 14, שהצליח לנצל את המצב כדי להרחיב את נוכחותו ולמשוך צופים חדשים.