פילדלפיה, העיר הגדולה בפנסילבניה, ממשיכה למשוך משקיעים ישראלים המחפשים אלטרנטיבות לשוק הנדל”ן המקומי בישראל. המחירים הנגישים, האפשרות למינוף והשבחת נכסים, והפוטנציאל הכלכלי של העיר הופכים אותה לאחת הבחירות האטרקטיביות ביותר להשקעות נדל”ן בארצות הברית.
בסוף השבוע נערך בעיר כנס חשוב, 25th Annual ULI Philadelphia Real Estate Forecast, שבו השתתפו כ-400 מנהיגי נדל”ן ומומחים לשימושי קרקע. הכנס, שנערך תחת חסות ULI (Urban Land Institute), עסק במגמות השקעה, דינמיקות שוק והזדמנויות עתידיות – תוך דגש על מיקומה של פילדלפיה בשוק האמריקאי הרחב.
בין הנושאים שנדונו בכנס היו גם המגמות שהוצגו בדוח השנתי Emerging Trends in Real Estate 2025, דוח נרחב שמכסה את מגמות הנדל”ן בארצות הברית ובעולם. לצד הניתוחים הכלליים, המשתתפים בכנס בחנו כיצד מגמות אלו משפיעות ספציפית על פילדלפיה והפוטנציאל שהיא מציעה למשקיעים, כולל ישראלים.
פילדלפיה מתייצבת מול אתגרי השוק
ג’רמי סאנקט, יו”ר ULI פילדלפיה, פתח את הכנס בניתוח השוק המקומי. הוא ציין כי סימני התאוששות מתחילים להופיע, במיוחד בשוקי החוב שהקשו על רכישות בשנים האחרונות. “אנחנו רואים סימנים ראשונים לשיקום בשוקי החוב, שהיוו מכשול מרכזי לעסקאות, בעיקר לענף המשרדים,” אמר סאנקט.
בנוגע לשוק המשרדים, הוסבר כי המעבר לעבודה מרחוק יצר פער בין נכסים איכותיים שממשיכים להציג תפוסה גבוהה, לבין נכסים בדרגת איכות נמוכה שמתקשים להתחרות. משקיעים שמעוניינים להשביח נכסים עשויים למצוא כאן הזדמנויות משמעותיות.
מגמות מרכזיות בשוק הנדל”ן לשנת 2025
דוח Emerging Trends in Real Estate 2025 הציג מגמות רחבות המשפיעות על שוק הנדל”ן בארצות הברית ובעולם. המגמות שנדונו בכנס מספקות הקשר להשפעתן על פילדלפיה בפרט:
• ביטחון זהיר בקרב המשקיעים: השוק מתייצב לאחר תקופה של אי-ודאות. משקיעים פועלים כדי לפתור בעיות מחזוריות, כמו עודפי היצע, תוך התאמה להעדפות משתנות של שוכרים וצרכנים.
• עלייה בביקוש למרכזי נתונים (Data Centers): תחום מרכזי הנתונים ממשיך לצמוח בקצב מהיר, מונע על ידי טכנולוגיות כמו בינה מלאכותית וענן. מדובר בנכס חם שצפוי להיות רלוונטי גם למשקיעים בפילדלפיה.
בבחירת השקעה בנדל"ן מחוץ לישראל, פילדלפיה היא אפשרות מעניינת בזכות מחירי הנכסים הנוחים והתשואות היציבות. עם זאת, ישנן אלטרנטיבות נוספות שכדאי לשקול, כמו נדל"ן בגאורגיה, שמציעה שילוב של מחירים אטרקטיביים, מיסוי נוח למשקיעים זרים, ותהליך רכישה פשוט יחסית. גאורגיה, ובמיוחד טביליסי ובטומי, הפכה ליעד מבוקש עבור ישראלים המחפשים השקעות עם פוטנציאל השבחה גבוה ועלויות תחזוקה נמוכות.
• השלכות של סיכוני אקלים: שינויי האקלים משפיעים על החלטות השקעה, כאשר עלויות ביטוח גבוהות משפיעות על כדאיות הפרויקטים.
• שוק המגורים: אתגרי היצע: בשווקים מסוימים בארצות הברית, כמו אזור ה-Sunbelt, קיים חשש לעודפי היצע בדירות למגורים. עם זאת, הביקוש ממשיך להיות חזק בזכות גידול תעסוקתי והגירה.
פילדלפיה צפויה להרוויח באופן משמעותי מאירועים גדולים, כמו חגיגות 250 השנים לארצות הברית ב-2026 והמונדיאל, שיובילו להכנסות כלכליות ותיירותיות. מנהיגים מקומיים בכנס הדגישו את החשיבות של השקעה חכמה בהכנסות האלו, כמו תכנון דיור בר-השגה ושיפור תחבורה ציבורית.
אחת המשתתפות בכנס, אנג’לה ול, מנכ”לית Visit Philadelphia, אמרה: “פילדלפיה תמיד מתגייסת כשיש מטרה משותפת. זו הזדמנות להראות לעולם שזו עיר שאפשר לחיות בה, להשקיע בה ולבקר בה.”
עבור ישראלים המחפשים אלטרנטיבות לשוק הנדל”ן המקומי, פילדלפיה מציעה שילוב ייחודי של מחירים נגישים, הזדמנויות השבחה ומגמות צמיחה מבטיחות. הכנס האחרון הראה כי פילדלפיה אינה רק יעד אטרקטיבי להשקעה, אלא גם עיר שמתכננת את עתידה בקפידה.
״עם מגמות עולמיות שמשפיעות על השוק המקומי, פילדלפיה ממשיכה לבסס את מעמדה כיעד חשוב למשקיעים מכל העולם – ובמיוחד לישראלים שמחפשים לייצר ערך מוסף בנדל”ן״, מסביר חגי בדר, איש עסקים ויזם נדל״ן מוכר בעיר, מנכ״ל Olympia Holdings LLC, ״אלפי ישראלים רכשו בשנים האחרונות נכסים בפילדלפיה ומימשו אותם בהצלחה גדולה״, הוסיף.