שוק מוצרי היוקרה מציג תמונה מעורבת: בזמן שבית האופנה הצרפתי Hermès רושם עלייה חדה במכירות ומשאיר מאחוריו את ההאטה בענף, חברת Kering, המחזיקה במותג Gucci, ממשיכה להיאבק בירידה חדה בביקושים.
Hermès, יצרנית תיקי Birkin, דיווחה על עלייה של 17.6% במכירות הרבעון הרביעי, שהסתכמו ב-3.96 מיליארד יורו (4.15 מיליארד דולר) – מעל התחזיות שעמדו על 3.69 מיליארד יורו. המכירות השנתיות צמחו ב-14.7% ל-15.2 מיליארד יורו, גבוה מהתחזיות של 14.94 מיליארד יורו.
מניית החברה עלתה בכ-4% במהלך המסחר, לפני שסיימה את היום בעלייה מתונה של 0.8%.
יו”ר Hermès, Axel Dumas, ייחס את ההצלחה לנאמנות הלקוחות ולגמישות החברה מול התנודתיות הכלכלית והגיאופוליטית. ״התוצאות מעידות על חוזק המודל של Hermès והיכולת של הצוותים שלנו להסתגל לכל אתגר״, אמר.
החברה צופה המשך צמיחה ב-2025, אם כי טרם סיפקה תחזית מספרית. יחד עם זאת, Dumas הזהיר כי עדיין מוקדם להצביע על שינוי מגמה רחב בתעשיית היוקרה.
בניגוד לביצועים המרשימים של Hermès, תאגיד Kering ממשיך להיאבק בקשיים במותג הדגל Gucci, מה שמכביד על ביצועי החברה כולה.
ברבעון הרביעי, Kering דיווחה על ירידה של 12% בהכנסות, שהסתכמו ב-4.39 מיליארד יורו (4.52 מיליארד דולר) – מעט מעל התחזיות שעמדו על 4.29 מיליארד יורו.
הפגיעה הקשה ביותר נרשמה ב-Gucci, שאיבד 24% מהמכירות והכניס 1.92 מיליארד יורו בלבד – ירידה משמעותית למותג שהיה בעבר המנוע העיקרי של Kering.
גם ברמה השנתית, הנתונים לא מחמיאים: המכירות השנתיות ירדו ב-12% ל-17.19 מיליארד יורו, בעוד שהרווח התפעולי עמד על 2.55 מיליארד יורו – כמעט חצי מהסכום שנרשם ב-2023.
למרות זאת, מניית Kering עלתה בכ-6% בתחילת המסחר לאחר פרסום הדו”חות, אך בהמשך התמתנה לעלייה של 0.5% בלבד.
Kering הודיעה לאחרונה על עזיבתו של המנהל הקריאטיבי של Gucci, Sabato De Sarno, לאחר פחות משנתיים בתפקיד – מהלך שמעיד על חוסר שביעות רצון מהכיוון החדש של המותג. מנכ”ל Gucci, Stefano Cantino, שנכנס לתפקידו בשנה שעברה במטרה להחיות את המותג, ייאלץ כעת להוביל שינוי נוסף.
François-Henri Pinault, יו”ר ומנכ”ל Kering, התייחס לנתונים ואמר כי החברה ״החלה תהליך שינוי עמוק שיסייע לשיקום המותגים שלנו ולחזרה למסלול הצמיחה״, עם זאת, אנליסטים מזהירים כי חזרת Gucci לגדולתו תהיה תהליך ממושך, במיוחד לנוכח הירידה בביקושים בשוק הסיני – אחד מהשווקים המרכזיים של המותג.
לצד Kering, גם ענקיות אחרות בתחום, כמו LVMH, הציגו לאחרונה תוצאות מעורבות, מה שמעיד כי שוק היוקרה עובר תהליך הסתגלות מחודש, עם שינוי בהעדפות הצרכנים וירידה בביקושים בשווקים מרכזיים כמו סין.