יותר ויותר נשים תופסות חלק בעולם המיליארדרים, ומשנות את כללי המשחק בעולמות הפיננסיים והפילנתרופיים. לפי דוח Altrata Billionaire Census, מתוך 3,323 המיליארדרים בעולם, 13% הם נשים – 431 נשים בלבד. אמנם מדובר במספר קטן, אבל הוא הולך וגדל בהתמדה בעשור האחרון.
על פי הדו״ח, רוב הנשים המיליארדריות בעולם לא התחילו מאפס: כ-75% מהן ירשו לפחות חלק מהונן, ו-38% ירשו את כל הונן. לעומת זאת, רק 5% מהמיליארדרים הגברים ירשו את עושרם.
מי בראש רשימת המיליארדריות?
מי נמצאת בראש הרשימה? אליס וולטון, בתו של מייסד Walmart, עם הון של 104 מיליארד דולר. אחריה ג’וליה פלעשר קוך (76 מיליארד דולר), אלמנתו של איל הנפט דיוויד קוך, ופרנסואז בטנקור מאיירס, היורשת של מותג היופי L’Oréal, עם 73 מיליארד דולר.

בעוד ששני שלישים מהמיליארדרים הגברים בנו את עושרם בעצמם, רק רבע מהנשים עושות זאת. הדוח מציין כי “עלייה ביזמות נשית ושינויים תרבותיים” צפויים להגדיל את המספר הזה בעתיד.
הבדל משמעותי נוסף בין גברים לנשים מיליארדרים הוא הדרך שבה הם משתמשים בעושרם, כך נחשף בדו״ח המרתק.
נשים משקיעות הרבה יותר בפילנתרופיה ובפרויקטים חברתיים. כמעט 20% מהנשים המיליארדריות מקדישות את זמנן המקצועי לעבודה בארגונים ללא מטרות רווח, לעומת 5% בלבד מהגברים.
לפי הדו״ח, נשים שמקבלות את עושרן בירושה נוטות להתחיל מוקדם יותר בפעילות פילנתרופית, עם דגש על צדק חברתי, רווחה וחינוך. בקיצור, כשלא עובדים על הכסף – אין בעיה להוציא אותו.
נזילות לנשים, הגברים מחזיקים במניות
בגלל הירושות, לנשים מיליארדריות יש יותר נכסים פרטיים ונכסים נזילים כמו מזומן – 39% מהונן מוחזק בצורה נזילה, לעומת 30% אצל הגברים. בנוסף, 35% מעושרן מוחזק בחברות פרטיות, לעומת 28% אצל הגברים.
הגברים, לעומת זאת, מחזיקים יותר מניות – 40% מהונם מושקע במניות, לעומת 22% בלבד אצל הנשים. הסיבה? גברים מיליארדרים רבים הם יזמים מעולם הטכנולוגיה שהפכו חברות פרטיות לציבוריות.
נשים מיליארדריות ידועות באהבתן לאמנות ונדל”ן יוקרתי. הן בעלות סיכוי גבוה פי 1.5 להחזיק נדל”ן בשווי של יותר מ-10 מיליון דולר, בעוד שהגברים נוטים להשקיע במטוסים פרטיים, יאכטות ומכוניות יוקרה.
למשל, גברים מיליארדרים הם בעלי סיכוי גבוה פי 3.8 להחזיק מכונית בשווי של מעל מיליון דולר, ופי שניים להחזיק יאכטה.
תחביבים: יאכטות מול פילנתרופיה
כשזה מגיע לתחביבים, ההבדלים מובהקים. פילנתרופיה היא התחביב הפופולרי ביותר אצל נשים מיליארדריות (71%), בעוד שגברים מעדיפים ספורט (גם כן 71%). הנשים מציינות גם אהבה לאמנות, חינוך וטיולים, בעוד שהגברים נמשכים יותר לעולם התעופה, לטבע ולפוליטיקה.
במהלך העשור הקרוב, נשים צפויות לרשת עד 30 טריליון דולר כחלק מ”העברת העושר הגדולה” בין דורות. המספר הזה מסמן את המשך המגמה של כניסת נשים למרכז הבמה הכלכלית.
צריך לומר מילה טובה על עולם הנשים; למרות הפערים המגדריים שעדיין קיימים, נשים מיליארדריות מביאות עמן גישה אחרת – שמשלבת בין עושר אישי לתרומה חברתית רחבה. כשהן מתמקדות בשינוי חברתי ויצירת השפעה תרבותית, הן לא רק מגדירות מחדש את עולם המיליארדרים, אלא גם מצביעות על עתיד שבו הכסף יכול להיות מנוע לשינוי אמיתי. בקיצור, הנשים המיליארדריות עושות יותר טוב לעולם מאשר הגברים העשרים.