המיליארדר היהודי לארי אליסון, מייסד-שותף של אורקל ואחת הדמויות האייקוניות בעולם הטכנולוגיה, מסיים את 2024 כאחת השנים המשמעותיות ביותר בקריירה שלו. בגיל 80, אליסון שומר על מעמדו בתור אחד המיליארדרים המובילים בעולם, וכאחד שהצליח להצעיד את אורקל לשיאים חדשים.
75 מיליארד דולר בשנה אחת
שוויו האישי של אליסון זינק בכ-75 מיליארד דולר השנה, בעקבות עלייה של 63% במניית אורקל – העלייה החדה ביותר מאז תקופת בועת הדוט-קום בסוף שנות ה-90. נכון להיום, שוויו של אליסון מוערך ביותר מ-217 מיליארד דולר, מה שמציב אותו במקום השלישי ברשימת עשירי העולם, אחרי אילון מאסק וג’ף בזוס.
הפריצה של אורקל לשוק הבינה המלאכותית הייתה המנוע המרכזי להצלחתה השנה של אורקל. החברה חתמה על שיתופי פעולה אסטרטגיים עם מטא ו-OpenAI, תוך שהיא מנצלת את תשתיות הענן שלה כדי לספק פתרונות יעילים ומהירים יותר למודלים מתקדמים.
“מה שאורקל עשתה עם תשתיות המחשוב שלה שונה לחלוטין ממה שקיים בשוק,” אמר פראס ג’יין, מנכ”ל חברת הסטארט-אפ Genmo. “הפתרונות שלהם מספקים ביצועים יוצאי דופן, לעיתים טובים בהרבה מאלו של ספקים אחרים.”
גם חברות סטארט-אפ נוספות, שבדרך כלל נוטות לבחור ב-Amazon Web Services, החלו לשלב את תשתיות הענן של אורקל, בין השאר בזכות שילוב מתקדם של ביצועים ותמחור תחרותי.
טוויסט בעלילה: שיתופי פעולה עם יריבים
אחת ההפתעות הגדולות השנה הייתה שיתופי הפעולה החדשים של אורקל עם ענקיות טכנולוגיה כמו מיקרוסופט, גוגל ואמזון – חברות שעד לא מזמן נחשבו ליריבות מושבעות. שותפויות אלה אפשרו לארגונים להשתמש במאגרי הנתונים של אורקל ישירות דרך העננים של אותן חברות, מהלך שהרחיב משמעותית את נגישות החברה ואת הפוטנציאל העסקי שלה.
“בעבר אמרתי דברים שכנראה פגעו ביחסים עם אמזון,” הודה אליסון באירוע משקיעים בספטמבר. “אבל עכשיו הבנתי ששיתוף פעולה הוא הדבר הנכון לשני הצדדים.”
אליסון, שידוע כאדם שאפתן ומלא אנרגיה, ממשיך להפתיע גם בחייו האישיים. לאחר שהתגרש כמה פעמים, דווח לאחרונה כי הוא נמצא בזוגיות חדשה עם אישה צעירה בת 33. נראה שאליסון לא מאבד את תחושת הנעורים – לא בחייו האישיים ולא בפעילותו העסקית.
“אני מאמין שהטכנולוגיה שלנו היא הטובה ביותר לאימון מודלים של בינה מלאכותית,” הצהיר אליסון בעקבות פרסום הדוחות הרבעוניים של אורקל.
הכנסות של יותר מ-66 מיליארד
אורקל צופה צמיחה מרשימה בשנים הקרובות. החברה העריכה כי תגיע להכנסות של יותר מ-66 מיליארד דולר בשנת הכספים 2026, וזינוק ליותר מ-104 מיליארד דולר עד 2029 – יעד שאליסון כינה “קל להשגה”.
למרות שאורקל עדיין רחוקה ממובילות בשוק תשתיות הענן, בו אמזון ומיקרוסופט מחזיקות בנתחי שוק גדולים, היא שומרת על מעמדה המוביל בתחום מערכות ניהול מאגרי נתונים, עם נתח שוק של 17%.
תחום נוסף שבו אורקל בולטת הוא הבריאות. רכישת חברת Cerner ב-2022 ב-28.2 מיליארד דולר הפכה את אורקל לשחקנית משמעותית בשוק הבריאות הדיגיטלית. החברה משתמשת בטכנולוגיות בינה מלאכותית כדי לשדרג את מערכותיה, ואליסון מאמין שזהו “עמוד תווך נוסף לצמיחה.”
מרק בניוף, מנכ”ל Salesforce ואחד ממי שעבדו תחת אליסון בעבר, אמר עליו: “לארי באמת רוצה לבנות את אחת החברות החשובות בעולם. זה חשוב לו ברמה האישית והמקצועית.”