
המתיחות בגבול הצפון ממשיכה לעלות שלב, עם נאום חריף של נעים קאסם, סגנו של מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה, בהלוויית בכיר הארגון איברהים עקיל בביירות. קאסם הצהיר כי -"המלחמה מול ישראל נכנסה לשלב חדש", ואף הדגיש כי תושבי הצפון הישראלי לא ישובו לבתיהם בקרוב. הוא ציין כי ישראל ניסתה לפגוע בארגון במספר מתקפות, אך לטענתו, הפעילים של חיזבאללה הצליחו למנוע מהלך משמעותי נגד הארגון.
במקביל, ראש הממשלה בנימין נתניהו, בישיבת ועדת חוץ וביטחון, התייחס להתפתחויות בגזרה הצפונית ואמר: "אנחנו פועלים לשינוי מאזן הכוח בצפון, והמהלכים שאנחנו מבצעים הם חלק מדירקטיבה ברורה להחלשת חיזבאללה והרחקתו מהגבול." נתניהו הסביר כי ההחלטה לא לפתוח במערכה בלבנון מוקדם יותר הייתה נכונה, שכן ההתמקדות בזירה הדרומית איפשרה שחרור חטופים והכרעת חמאס.
המשך ההתעצמות בזירה הצפונית לא נותרה רק בשדה הקרב, אלא צפויה להשפיע באופן משמעותי על הכלכלה הישראלית והאזורית. צה"ל נערך למערכה ארוכה ומתמשכת, שתדרוש משאבים רבים ותשפיע על הכלכלה הישראלית בטווח הקרוב. האזור הצפוני, שכולל בתוכו תעשיות חקלאיות, תיירותיות ותעשייה קלה, סובל מנזק כלכלי ישיר כתוצאה מהמצב הביטחוני הרגיש.
ההשפעה הכלכלית של העימותים בצפון
במקביל למהלכים הצבאיים, יש לקחת בחשבון את ההשלכות הכלכליות הכבדות שעלולות לנבוע מהסלמה ממושכת בצפון. תושבי הצפון שנאלצו לעזוב את בתיהם אינם מסוגלים לחזור לשגרה, מה שעלול להכביד על הכלכלה המקומית והלאומית. מגזרים כמו תיירות, תעשייה, וחקלאות עשויים להיפגע בצורה קשה מהמצב, תוך אובדן הכנסות ניכר לכלכלה המקומית. תשתיות מסוימות אף עלולות להינזק בעקבות לחימה רחבת היקף, מה שידרוש תקציבים נוספים לשיקום.
הממשלה והצבא נערכים למערכה ממושכת שתכלול, בין היתר, התארגנויות כלכליות בשיתוף פעולה עם ראשי הרשויות המקומיות בצפון. מפקד פיקוד הצפון, אלוף אורי גורדין, ציין בפגישתו עם ראשי הרשויות כי "פגענו משמעותית בחיזבאללה, ואנחנו ממשיכים לפעול בעוצמה." כמו כן, גורדין הבהיר שהצבא במוכנות גבוהה להרחבת הלחימה.
התארגנות כלכלית לטווח הארוך
ככל שהעימות יתארך, הממשלה תידרש להרחיב את הסיוע הכלכלי לתושבים ולעסקים שנפגעו. חברות רבות בגבול הצפוני מתמודדות עם אובדן הכנסות, וללא חבילת סיוע משמעותית, הדבר עלול להוביל לקריסה כלכלית מקומית. משרד האוצר כבר פועל להיערך לתרחישים אלה, בשיתוף עם גורמים נוספים במשק הישראלי.
גורם ביטחוני בכיר התייחס להסלמה הצפויה, והדגיש את הצורך בשיתוף פעולה בין הצבא לתושבי הצפון: "הקשר עם התושבים וראשי הרשויות הוא קריטי בימים אלה. הציבור צריך להיות מוכן ומעודכן – אלה הולכים להיות ימים אינטנסיביים מאוד."
ככל שהעימות יתארך, הממשלה תידרש להרחיב את הסיוע הכלכלי לתושבים ולעסקים שנפגעו

בתמונה : תושבי דרום לבנון בורחים מאיזורי העימות
בעקבות קריאה של הצבא הישראלי לעזוב
את המקום באופן מיידי.