כמה ארגונים בתעשיית האנרגיה של איראן מזהירים מפני מחסור של 26,000 מגה-וואט חשמל בקיץ הקרוב, המהווה יותר מ-30% מהביקוש בשיא, כשהמצב מחמיר בעקבות מחסור בגז טבעי שפוגע בתעשיות ובמשקי הבית.
עלי ניקבחת, יו"ר מועצת המנהלים של איגוד תחנות הכוח באיראן, דיווח על מחסור של 19 עד 20 ג'יגה-וואט בקיץ האחרון. הוא התריע שאם לא ינקטו פעולות מיידיות, המחסור עלול להגיע ל-26 ג'יגה-וואט בשנה הבאה. חששות דומים הושמעו גם על ידי חמידרזה סלאחי, יו"ר פדרציית ייצוא האנרגיה והתעשיות הקשורות, וחסן עלי תג'יזאדה, יו"ר איגוד החשמל.

שלושת האחראים הדגישו כי לא רק שלא ניתן לפתור את המחסור בחשמל בטווח הקצר, אלא שגם אין סיכוי רב לשמור על רמת האיזון הנוכחית. הדברים פורסמו באתר Iranintl.
ניקבחת הדגיש גם את הזדקנות והידרדרות של חלק ניכר מיכולות תחנות הכוח במדינה. הוא ציין כי תחנת כוח מרכזית כבר הפסיקה את פעילותה לצורך תיקונים, וציין: "החלקים החלופיים לתחנה הזו היו צריכים להיות מוזמנים לפני שנתיים, אך זה לא קרה, מה שהחריף את המחסור בחשמל."
ניקבחת הסביר כי למרות שהקיבולת הנומינלית של תחנות הכוח באיראן עולה על 92 ג'יגה-וואט, רבות מהן מיושנות. "מתוך קיבולת נומינלית של 15 ג'יגה-וואט של תחנות כוח קיטור, כ-12 ג'יגה-וואט קיימות מעל 30 שנה. במקרה של תחנות כוח גז, 2.7 ג'יגה-וואט עברו גם הן את גיל 30," הוא אמר.
כתוצאה מכך, 80% מתחנות הכוח הקיטוריות ו-11% מתחנות הכוח הגזיות אינן יעילות. תחנות התרמית בעלות היעילות הנמוכה מהוות 43% מקיבולת תחנות הכוח הנומינלית במדינה.
התשתית המיושנת הזו, בשילוב עם הירידה החדה בייצור החשמל ההידרו-חשמלי עקב הבצורת, גרמה לירידה ניכרת בייצור החשמל בפועל באיראן. למרות שקיימות כ-93.3 ג'יגה-וואט קיבולת נומינלית מותקנת, הייצור האמיתי עומד על כ-61 ג'יגה-וואט בלבד, כלומר 30% מקיבולת ייצור החשמל של איראן אינה פעילה.