מיקרוסופט הודיעה על תוכנית שאפתנית להשקיע כ-80 מיליארד דולר בשנת 2025 בבניית מרכזי נתונים (דאטה סנטרים) מתקדמים, המסוגלים להתמודד עם עומסי עבודה של בינה מלאכותית.
למעלה ממחצית מההשקעה תתבצע בתחומי ארצות הברית, כך ציין סגן היו”ר ונשיא החברה, בראד סמית’, בפוסט בבלוג שפורסם ביום שישי האחרון.
יצוין כי השקעה היא חלק מהמרוץ העולמי להשגת דומיננטיות בתחום הבינה המלאכותית, כאשר ענקיות טכנולוגיה מובילות, כולל מיקרוסופט, משקיעות סכומים אדירים בהקמת תשתיות טכנולוגיות מתקדמות ותמיכה במודלי בינה מלאכותית כמו אלו שפותחו על ידי OpenAI.
למעלה מ-13 מיליארד דולר ב- OpenAI
מיקרוסופט, שהשקיעה עד כה למעלה מ-13 מיליארד דולר בסטארטאפ OpenAI, ממשיכה להוביל את השוק באמצעות פלטפורמות מבוססות בינה מלאכותית המשולבות במוצריה כמו Windows, Teams ושירותי הענן Azure.
בראד סמית’ ציין כי ארה”ב מובילה כיום את ״המירוץ העולמי בתחום הבינה המלאכותית״ בזכות השקעות פרטיות וחדשנות מצד חברות אמריקאיות – החל מסטארטאפים דינמיים ועד לתאגידים מבוססים כמו מיקרוסופט עצמה.
ההשקעה הצפויה תתמקד בהרחבת תשתיות הענן והבינה המלאכותית של מיקרוסופט, תוך דגש על פיתוח מרכזי נתונים מתקדמים שיאפשרו עיבוד והפעלת מודלי בינה מלאכותית בקנה מידה עצום. מיקרוסופט ציינה כי שנת הכספים 2025 שלה מסתיימת ביוני 2025.
הסינים רוצים לשלוט
סמית’ אף התייחס לתחרות ההולכת וגוברת מצד סין, שהחלה להציע למדינות מתפתחות שבבים מסובסדים ותשתיות AI מקומיות כדי לבסס את נוכחותה בתחום. לדבריו, “הסינים מבינים שאם מדינה תתקן את מערכת ה-AI שלה על פלטפורמה סינית, היא תמשיך להסתמך עליה בעתיד”. הוא קרא לממשל הנבחר של דונלד טראמפ לנקוט בצעדים אקטיביים לקידום פתרונות טכנולוגיה אמריקאיים ברחבי העולם, באמצעות חינוך וקידום חדשנות בארה”ב.
ברבעון הראשון של שנת הכספים 2025, מיקרוסופט דיווחה על הוצאות הון (CapEx) בהיקף של 20 מיליארד דולר, כאשר כ-14.9 מיליארד דולר מתוכם הוקצו לרכישת ציוד ונכסים פיזיים, כולל מרכזי נתונים מתקדמים. על פי תחזיות האנליסטים מ-Visible Alpha, הוצאות ההון בשנת הכספים הנוכחית צפויות לעמוד על כ-63.2 מיליארד דולר – עלייה שנתית של 42%.
הצמיחה בתחום הענן ניכרת היטב: הכנסות Azure ושירותי הענן של מיקרוסופט זינקו ב-33% ברבעון האחרון, כאשר 12% מתוכן מיוחסים לשירותי בינה מלאכותית.
ההשקעה המסיבית של מיקרוסופט חושפת את רצונה להבטיח דומיננטיות בשוק הבינה המלאכותית, תוך מיצוב ארה”ב כמובילה עולמית. סמית’ מדגיש כי ההצלחה תדרוש תכנון מהיר ואסטרטגי: ״התגובה הטובה ביותר של ארצות הברית אינה להתלונן על התחרות, אלא להבטיח שננצח במירוץ הזה בעזרת טכנולוגיה אמריקאית מעולה״.