חברת בזק מסיימת תהליך מכירה מהיר של חברת הבת שלה, בזק אונליין, בעסקה שבה תרכוש וואן טכנולוגיות את החברה תמורת 50 מיליון שקל. במסגרת העסקה, שהושגה לאחר חמישה חודשים של מגעים, וואן התחייבה להשאיר בתפקידם את כל 2,500 עובדי בזק אונליין, כולל המנכ"ל הנוכחי, אבי אטיאס.
על פי הדיווח שנחשף לראשונה בכלכליסט, המכירה נובעת מהתמקדות אסטרטגית של בזק בעסקי הליבה שלה, בהנחיית בעלת השליטה קרן סרצ'לייט ויו"ר החברה תומר ראב"ד. לאחר כניסתו של ניר דוד לתפקיד מנכ"ל בזק, הוחלט על שינויים בעסקי הקבוצה, תוך התמקדות בתחומים עיקריים כמו תקשורת, לצד כניסה לתחומים חדשים, כגון חשמל. כוונות אלו נמסרו גם בדו"חות השנתיים של החברה לשנת 2023.
בזק כבר ניסתה למכור את בזק אונליין לפני כארבע שנים, אך ניסיון זה לא צלח. החברה, שנוסדה בשנת 2000, מספקת שירותי הקמה, ניהול ותפעול מערכי קשרי לקוחות דרך 14 מוקדים ברחבי הארץ ומעסיקה כ-2,500 עובדים. עם זאת, היא לא נחשבת למרכזית לפעילותה הפיננסית של בזק, והקושי למכור אותה בעבר נבע גם ממספר מצומצם של רוכשים פוטנציאליים בשוק. נוסף על כך, הרווחיות של בזק אונליין אינה קבועה: בשנים טובות היא מרוויחה מיליוני שקלים, אך בשנים אחרות נרשמו גם הפסדים.
לוואן טכנולוגיות, המציגה בשנים האחרונות צמיחה מרשימה, רכישת בזק אונליין מהווה חיזוק לפעילותה. וואן, שמתמחה בפתרונות ושירותים טכנולוגיים ובייעוץ ניהולי, מעסיקה כיום כ-7,000 עובדים, ואחרי העסקה מספר העובדים יעמוד על 9,500. אמנם, תחום קשרי הלקוחות אינו חלק מרכזי בפעילות וואן, אך רכישת בזק אונליין צפויה לתרום לסינרגיה בפעילות העסקית שלה.
אסטרטגיית וואן מבוססת בשנים האחרונות על רכישות ומיזוגים. כך, למשל, בשנת 2021 רכשה את טלדור בעסקה של 250 מיליון שקל, מהלך שהרחיב את השפעתה בשוק. במהלך המחצית הראשונה של 2024, וואן רשמה הכנסות של 1.95 מיליארד שקל, עלייה לעומת 1.8 מיליארד במחצית המקבילה אשתקד, ורווח נקי של 111 מיליון שקל.
בעסקה זו לקחו חלק גופים מובילים בשוק ההון והמשפט: מחלקת בנקאות ההשקעות של רוסאריו קפיטל בראשות ליאור פייס ניהלה את המהלך עבור וואן טכנולוגיות, ואילו בזק יוצגה בידי משרד פישר בכר, ווואן על ידי משרד ארנון, תדמור-לוי.